Lista disciplinelor sportive care se pot practica este următoarea: aeronautică, alpinism, atletism (probele de alergare, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei), automobilism, kaiac (kaiac sprint, rafting, stand-up paddle, kaiac pe ape repezi), canotaj, ciclism (ciclism rutier, mountain bike), echitaţie, golf, karting, motociclism, tenis (proba de simplu), tir cu arcul, tir sportiv, yachting (windsurfing, bărci cu vele).
În cazul în care disciplinele sportive enumerate mai sus sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, aceste baze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
a. Să fie împrejmuite;
b. Fiecare punct de acces să fie păzit;
c. Să se facă triajul epidemiologic al participanţilor la activitatea sportivă şi măsurarea temperaturii corporale la intrarea în baza sportivă;
d. Accesul să fie permis numai în funcţie de capacitatea bazei, pentru a evita aglomeraţia. Acolo unde acest lucru este posibil, accesul să se facă exclusiv pe bază de programări prealabile, calculate în aşa fel încât să se permită suficient timp între utilizatori pentru dezinfectarea spaţiului.
e. Accesul spectatorilor în bazele sportive nu este permis. Prin excepţie, minorii pot avea ca însoţitor o singură persoană adultă.
f. Nu va fi permis accesul public la spaţiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ (duşuri, saună, vestiar, sală de fitness, sală de masaj, sală de mese etc.);
g. Este permisă funcţionarea automatelor de distribuire a alimentelor, a băuturilor răcoritoare şi a cafelei, iar conducerea bazei sportive are obligaţia de a asigura dezinfectarea acestora în mod regulat;
h. Fiecare bază va avea asigurată cel puţin o cameră suplimentară (spaţiu de izolare), care să nu comunice cu celelalte spaţii definite, pentru cazul în care o persoană prezintă în timpul antrenamentului/al lucrului simptomatologie COVID-19. Utilitatea acesteia este aceea de a izola aceste persoane care prezintă simptome până la un consult de specialitate/evacuare.
Dacă o bază sportivă nu poate îndeplini cumulativ condiţiile de mai sus, aceasta va rămâne închisă.
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a vorbit și despre activitatea la nivelul copiilor și juniorilor: “Nu poţi aduna 30 de copii la un antrenament de fotbal în acest moment. Este un subiect sensibil. Eu sunt un suporter al susţinerii sportului de masă, sunt cel mai mare suporter, dar acum este vorba despre o situaţie excepţională, este vorba despre sănătatea copiilor noştri. Trebuie să înţelegem că sănătatea lor este esenţială. Deschiderea acestora se va face gradual. Dacă în acest moment nu îi putem trimite în colectiv la şcoală, nu îi putem chema în colectiv să facă sport. Avem un plan de redeschidere a antrenamentelor şi la nivelul copiilor, dar redeschiderea acesta se va face gradual, în funcţie de evoluţia pandemiei. Politica mea este de a încuraja sportul practicat de tineri, ştiu ca părinte beneficiile pe care sportul le poate aduce tinerilor, vom sprijini creşterea numărului de ore de sport în şcoală, veţi vedea mult mai multe competiţii la acest nivel, dar deocamdată fac apel la prudenţă maximă, pentru că suntem în faţa unei crize fără precedent. Vom evalua situaţia din două în două săptămâni şi poate vom evalua şi redeschiderea competiţiilor pentru copii”.