Cristian Husea: Vrem să onorăm competiția și să câștigăm titlul pe teren !

Stadionul Flacăra din Năvodari trebuia să găzduiască sâmbătă, 14 noiembrie, meciul tur din finala Diviziei Naționale de Seniori la rugby dintre CS Năvodari și Știința Petroșani.

Din cauza situației epidemiologice actuale, cele două formații au convenit să joace un singur meci, miercuri, 2 decembrie, la București.

Pentru a afla detalii l-am invitat la un scurt dialog pe unul dintre antrenorii echipei CS Năvodari, Cristian Husea.

Reporter: Vă pregăteați de primul meci al finalei și ați aflat că puteați câștiga titlul național fără să jucați. Cum a fost ?

Cristian Husea:  În niciun caz, nu doream să câștigăm la masa verde cu 5-0, fără să jucăm. Mai întâi de toate suntem oameni, avem caracter si nu am luat în calcul această variantă.Am dorit să onorăm competiția și acest sport minunat, care este rugby-ul.

Reporter: Aveați mulți jucători testați pozitiv la Covid-19 ?

Cristian Husea: La CS Năvodari erau opt rugbyști testați pozitiv, dar noi avem un lot numeros și am fi putut alinia o echipă competitivă, care ar fi făcut față oricărui meci din DNS. Situația era mult mai complicată la Știința Petroșani, care avea un număr de 19 cazuri și nu putea să alinieze un lot cu pretenții. Repet, nu am vrut să dezonorăm acest minunat sport și am hotărât, de comun acord cu colegii mei să dovedim tuturor, că merităm să păstrăm acest titlu pe care-l deținem din ediția trecută. Ne bucurăm că am găsit înțelegere din partea Federației Române de Rugby, în acest sens și sperăm să dovedim încă odată, că acest titlu trebuie să rămână la „echipa de la malul mării.”

Campioana en-titre, CS Năvodari a reușit calificarea în ultimul act al competiției, după două victorii în semifinale cu CSM Galați, 14-7 în deplasare și 16-12 pe teren propriu.

La rândul său, Știința a obținut două succese cu RC Bârlad, 22-3 la Petroșani și 32-27 la Bârlad.

Meciul CS Năvodari – Știința Petroșani este o reeditare a finalei DNS de anul trecut, când pe 18 mai 2019, pe Stadionul „Parcul Copilului” din Capitală, formația dobrogeană a devenit campioană, după o victorie cu 23-17 (13-0).

Finala a fost extrem de disputată, învingătoarea fiind stabilită la ultima fază, când CS Năvodari a marcat eseul victoriei, după ce Știința conducea cu 17-16.

În ultimii ani din Divizia Națională de Seniori, CS Năvodari are o medalie de aur, două de argint și două de bronz.

 


V-a fost de folos:

4 votes, 5 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu