CS Năvodari a câștigat derby-ul campionatului

Derby-ul campionatului din Divizia Națională de Seniori la rugby s-a disputat sâmbătă, pe Stadionul „Flacăra” între liderul clasamentului, CS Năvodari și campioana en-titre, Știința Petroșani.

Etapa a 9-a, a programat o partidă în care gazdele au dominat și și-au luat revanșa după înfrângerea suferită în tur, la Petroșani cu 19-20.

Formația antrenată de Cristian Husea, Cornel Suciu și Virgil Năstase a avut o primă repriză foarte bună, în care a reușit trei încercări și la pauză a condus cu 22-3.

Oaspeții au început mai bine repriza secundă și cu două eseuri (dintre care unul transformat) s-au apropiat în minutul 65 la 22-15.

Impulsionați de publicul numeros, dobrogenii au menținut avantajul liniștitor și au reușit victoria cu punct bonus, scor 32-20.

Punctele învingătorilor au fost realizate de: Cătălin Nicolae, Marian Niță – 2, Constantin Gheară (eseuri), Nicu Ignea – 2 lp, 2 transformări și Alexandru Trandafir – 1 transformare, iar petroșenenii au punctat prin: Adrian Mihalachi – eseu, Florin Tandea – eseu și lp, Marius Chiriac – eseu și Andrei Borz – 1 transformare.

Din păcate, în debutul partidei, căpitanul gazdelor, Onal Agiacai a suferit o fractură de antebraț și a fost transportat cu salvarea la spital.

Au arbitrat: Cristian Șerban (București), Ciprian Costache (Iași), Gabriela Surmei Balan (Iași).

La începutul meciului, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, alături de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Asociația Județeană de Fotbal au promovat printr-un banner campania „Alege să fii Fair Play”.

CS Năvodari este liderul clasamentului cu 40 de puncte, iar în următoarele două etape va evolua în deplasare, pe 8 aprilie cu CS Mănăștur și pe 22 aprilie cu RCM Galați.


V-a fost de folos:

0 votes, 0 avg. rating

Distribuiți:

csnavodari