CS Năvodari va evolua în Liga Națională de Rugby

Joi la București, în incinta Stadionului Național de Rugby ”Arcul de Triumf” s-au desfășurat lucrările ședinței Biroului Federal al Federației Române de Rugby, în care a fost aprobat noul format competițional.

După discuții, care au avut ca esență finală, consolidarea unei competiții interne în care numărul echipelor și implicit al meciurilor să fie mai mare s-a hotărât înființarea Ligii Naționale de Rugby cu 15 echipe participante.

Acestea sunt împărțite astfel, Grupa 1: Știința Baia Mare, SCM Timișoara, Universitatea Cluj, Știința Petroșani, RC Gura Humorului, CSM Suceava, CSU Arad, CSU Alba Iulia.

Grupa 2: Steaua București, Dinamo București, CS Năvodari, RC Bârlad, CSM Galați, Grivița București, Politehnica Iași.

În grupe, fiecare echipă va juca 6 partide, primele două clasate se vor califica în play-off, iar celelalte în play-out.

Cele patru formații din play-off se vor întâlni tur-retur, după care vor urma semifinalele și finalele, iar în play-out, fiecare echipă va avea câte 10 meciuri disputate pentru stabilirea clasamentului final.

Antrenorul echipei CS Năvodari, Cristian Husea prezent la ședința Biroului Federal ne-a declarat: „Pentru noi este un pas înainte și ne mobilizează, să ne pregătim și mai bine pentru a putea face față meciurilor cu adversari mult mai puternici. Dacă nu vor fi schimbări de ultimă oră, CS Năvodari va juca în prima etapă pe teren propriu cu Grivița București. Suntem conștienți, că am făcut un pas înainte și trebuie să dovedim, că echipa noastră reprezintă Dobrogea de unde s-au ridicat numeroși rugbyști care au evoluat în naționala stejarilor. Nu va fi ușor, dar vrem să demonstrăm tuturor, că putem face față celor mai bune echipe din țară.”

 


V-a fost de folos:

3 votes, 5 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu