Grupuri de lucru inițiate de Federația Română de Rugby

Forul rugbystic național a inițiat trei grupuri de lucru cu conducătorii și antrenorii echipelor din țară. Iată mesajul conducătorilor rugby-ului românesc:

„Federația Română de Rugby invită toată familia rugbyului românesc să dea dovadă de solidaritate, unitate și responsabilitate în aceste momente dificile pentru că doar împreună putem găsi cele mai bune soluții, care să reducă pe cât de mult posibil impactul negativ asupra ovalului autohton.

Inca de la primele decizii si masuri pentru prevenirea raspandirii infectiei cu noul Coronavirus, dispuse de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta – Hotararea nr. 9 din 10.03.2020 si recomandarile Ministerului Tineretului si Sportului, transmise prin adresele nr. 2562 si 2572 din 12.03.2020 –, Federatia Romana de Rugby a initiat trei grupuri de lucru cu conducatorii si antrenorii echipelor din tara, astfel: un grup cu cluburile de seniori – SuperLiga CEC Bank si Divizia Națională de Seniori –, unul cu echipele de juniori si unul cu echipele de minirugby.

Aceste grupuri de lucru au fost create pentru a mentine o comunicare constanta si pentru a informa cat mai repede cluburile despre prevederile legale adoptate de catre Guvernul Romaniei in sprijinul activitatii sportive in aceste conditii exceptionale in care a fost instituita starea de urgenta. De-a lungul acestor zile, oficialii FRR au sintetizat toate informatiile transmise oficial de Guvern, ordonante si hotarari privind unele masuri economice si fiscal-bugetare, informand asupra parghiilor legislative pe care cluburile le pot folosi, astfel incat, beneficiind de avantajele guvernamentale, sa-si poata mentine activitatea la parametri rezonabili ca sa nu ajunga in situatia de a disponibiliza sportivi si antrenori sau, mai rau, de a-si inchide sectiile.

Astfel, de la inceput, oficialii cluburilor au fost sfatuiti să facă demersurile necesare in vederea obtinerii semnaturii electronice, apoi le-au fost prezentate prevederile proiectului de HG privind acordarea Certificatului de Situatii de Urgenta de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri. De asemenea, fiecare masura economica și fiscal-bugetara adoptata in fiecare ordonanta a fost comunicata de urgenta cluburilor prin aceste grupuri de lucru, cele mai recente masuri fiscale luate fiind urmatoarele:

– statul va asigura un venit de minimum 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportiva, plati care vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru somaj sau bugetul consolidat al statului in cazul contractelor de activitate sportiva. Suma este plafonata la nivelul de 75% din castigul salarial mediu brut, adică 5.429 lei, prevazut de Legea 6/2020 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020. In ceea ce priveste contractele de activitate sportive, masura Guvernului este aplicabila exclusiv pentru contractele incheiate cu persoanele prevazute în cuprinsul articolului 67 indice 1 alin. 1 lit a-c din Legea educatiei fizice si sportului.

– amanarea la plată a serviciilor de utilitati – electricitate, gaze naturale, apa, servicii telefonice si de internet, precum si amanarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinatie de sediu social si de sedii secundare, pentru federatiile sportive nationale si cluburile sportive care detin certificat de identitate sportiva si a caror activitate este afectata direct prin masurile dispuse de autoritatile publice pentru prevenirea si combaterea COVID19.

FRR este oricand la dispozitia cluburilor cu informatii de natura juridica pentru a le ajuta sa pregateasca actele necesare obtinerii ajutoarelor oferite de stat. Este important ca in aceste vremuri grele să fim solidari pentru ca suntem impreuna in aceasta situatie. Toti cei care suntem implicati in acest fenomen trebuie sa dam dovada de intelegere si unitate si sa fim cat mai responsabili fata de rugbyul romanesc. Vom incerca sa facem tot ce este posibil pentru a veni in sprijinul cluburilor si sportivilor în aceste vremuri pe care nu le-am mai intalnit.”


V-a fost de folos:

1 votes, 5 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu