Medalii de argint pentru CS Năvodari în DNS

Miercuri, 2 decembrie, pe Stadionul Olimpia din București s-a disputat finala Diviziei Naționale de Seniori între CS Năvodari și Știința Petroșani.

După o primă repriză încheiată la egalitate, 6-6, dar dominată teritorial clar de dobrogeni, formația petroșeneană s-a impus la limită cu 13-12.

Știința a profitat de cartonașul galben primit de Nistor Ioniță în minutul 60 și în cele 10 minute de superioritate numerică a înscris eseul care a făcut diferența.

Pentru CS Năvodari au punctat Codrin Bercu – 2 lp și Mihai Barbu – 2 lp.

Trofeul și medaliile de argint au fost înmânate echipei CS Năvodari de internaționalul Cătălin Fercu.

Inițial, finala trebuia să se joace tur-retur, la Năvodari și Petroșani, dar înaintea primei partide de la Năvodari, de pe 14 noiembrie, formația din Petroșani a avut 19 jucători infectați cu Covid-19 și nu putea alinia o formație competitivă, iar echipa dobrogeană, doar opt rugbyști testați pozitiv.

Gazdele nu au dorit să câștige la masa verde și au fost de acord cu reprogramarea finalei.

Campioana en-titre, CS Năvodari a reușit calificarea în ultimul act al competiției, după două victorii în semifinale cu CSM Galați, 14-7 în deplasare și 16-12 pe teren propriu.

La rândul său, Știința a obținut două succese cu RC Bârlad, 22-3 la Petroșani și 32-27 la Bârlad.

Meciul CS Năvodari – Știința Petroșani a fost o reeditare a finalei DNS de anul trecut, când pe 18 mai 2019, pe Stadionul „Parcul Copilului” din Capitală, formația dobrogeană a devenit campioană, după o victorie cu 23-17 (13-0).

Finala a fost extrem de disputată, învingătoarea fiind stabilită la ultima fază, când CS Năvodari a marcat eseul victoriei, după ce Știința conducea cu 17-16.

În ultimii ani din Divizia Națională de Seniori, CS Năvodari are o medalie de aur, două de argint și două de bronz.


V-a fost de folos:

2 votes, 5 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu