Prima ediție a „Memorialului Petrică Lungu” a fost un real succes

Pe o vreme ploioasă și rece, stadionul „Flacăra” din Năvodari a găzduit sâmbătă, meciurile din cadrul ediției inaugurale a „Memorialului Petrică Lungu”, competiție destinată tinerilor rugbyști de la U8, U10, U12, U14, U15 și rugby touch.

Organizatorii turneului au fost Primăria Năvodari, CS Năvodari și Asociația Județeană de Rugby Constanța, în parteneriat cu Asociația Municipală de Rugby București.

Meciurile au fost disputate, participând 14 cluburi cu peste 300 de copii.

Rezultatele au contat mai puțin, importantă fiind pasiunea pe care toți copiii au pus-o în joc, mulți dintre ei, având reale calități pentru sportul cu balonul oval.

Au arbitrat Robert Diaconescu și Robert Marcu din Năvodari, frații Viorel și Adrian Bujoreanu din Mangalia.

În ordinea categoriilor de vârstă, formațiile participante la „Memorialul Petrică Lungu” au fost:

U8: CS Năvodari, Steaua București, CSO Ovidiu, Olimpia București

U10: CS Năvodari, Steaua București, Victoria Cumpăna

U12: Steaua București, Voința Valu lui Traian, CS Mihail Kogălniceanu, Rugby Academy București

U14: Grupa I: Steaua București, Tomitanii Constanța, CSO Pantelimon, Grupa II: CSS Unirea Iași, CS Năvodari, Metrorex București

U15: Tomitanii Constanța, Metrorex București

Rubgy Touch: Olimpia București, RC Venus Rifil Piatra Neamț, Școala Gimnazială Grigore Moisil” Năvodari.

Petrică Lungu a debutat ca rugbyst la echipa Chimia Năvodari, la care a evoluat până în 1974 şi la care a fost apoi, antrenor.

Ca tehnician, a pus accentul pe echipele de copii şi juniori.

A câștigat șase titluri naţionale cu copii de 10-12 ani și a fost primul antrenor din județul Constanţa, care a promovat rugby-ul feminin.

A inițiat și format foarte mulţi rugbyști, care au ajuns în echipele de seniori din prima divizie şi în naţionale: Adrian Lungu, Florică Murariu, Gheorghe Vărzaru, Mihai Dragomir, Marcel Giucăl, Sandu Mihailov, Adrian Achimov, iar în anul 2004, a fost declarat „Cetățean de Onoare” al orașului Năvodari.

Toate formațiile participante au primit cupe, diplome, dulciuri și fructe, iar la festivitatea de premiere, doamna Elena Lungu, soția regretatului antrenor a primit o diplomă specială din partea organizatorilor.

O contribuție esențială la organizarea turneului au avut: Cristian Husea (antrenorul echipei de rugby seniori CS Năvodari), Cristian Cojocaru (vicepreședintele Asociației Județene de Rugby Constanța) și Nicolae Manolache (președintele Asociației Municipale de Rugby București).


V-a fost de folos:

1 votes, 5 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu