Turneu de fotbal în scop umanitar la Năvodari

Sala Sporturilor din Năvodari va organiza în weekend o competiție umanitară pentru salvarea unui tânăr, care de câțiva ani se confruntă cu probleme de sănătate.
Alin Amariei avea doar 4 ani când specialiștii i-au descoperit în creierul mic o tumoare, semn al unui tip de cancer care evoluează. Un copil perfect sănătos, care până atunci nu luase vreun medicament, care nu știa cum arată un spital, începea o luptă cruntă și istovitoare, în care miza este tocmai viața lui. Au urmat șase ani în care băiețelul a fost supus testelor și investigațiilor de specialitate, a făcut zeci de examinări RMN și ședințe de chimioterapie.
A urmat operația pe creier, în care a intrat de trei ori în stop cardio-respirator. Medicii au încercat extirparea tumorii prin procedeul „gamma knife” – un „bisturiu” cu raze gamma cu ardere fixă, care dă posibilitatea tratării tumorilor cerebrale profunde, greu accesibile operaţiilor obişnuite. Acesta acum are 10 ani si de 6 ani se luptă cu boala .
Șansa lui Alin ar putea veni din Turcia, unde specialiștii oncologi au gândit un nou tip de tratament pentru a-l salva pe băiețelul care mai are un dușman nemilos: timpul. Medicii au apreciat, judecând după dimensiunile tumorii și după evoluția sa alarmantă din ultima perioadă, că două luni ar fi limita maximă de timp în care trebuie începută noua cură, de data aceasta intravenoasă. Băiatul are nevoie urgent de 33.000 de euro, bani care includ doar tratamentul si investigațiile.
Cupa Sperantei vine în ajutorul micuțului.
Această cupă se va desfășura în zilele de 23 si 24 februarie 2019 pentru echipe din categoria de vârstă 2008-2009.
Turneul începe sâmbătă, 23 februarie la ora 15 cu meciurile din faza grupelor.
La această competiție vor participa șase echipe împărțite în două grupe de câte trei formații.
Grupele au următoarele configurații:
Grupa A – AS Atletic Junior , ASC Luceafărul Constanța , AS Sporting Năvodari,
Grupa B – CS Năvodari , AS Arsenal Constanța , Portul Constanța.
Duminică de la ora 13 vor avea loc semifinalele, finala mică, finala mare, după care, copiii născuți în anii 2010-2012 de la echipele AS Atletic Junior, ACS Luceafărul Constanța și AS Sporting Năvodari vor susține câteva meciuri. 
Mai multe informații găsiți pe – https://www.facebook.com/amarieiciprianmarian/?ref=br_rs

V-a fost de folos:

3 votes, 4.67 avg. rating

Distribuiți:

Navodari Clubul Sportiv

Adăugați un comentariu